Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment

Hur väljer man pooltäckning?

När det kommer till pooltäckning kan man välja mellan pooltak och poolskydd

När det kommer till pooltäckning kan man välja mellan pooltak och poolskydd. Hur vet man vilken man ska välja? Vi tipsar om fyra saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa pooltäckning – form, utrymme, funktion och design.

STEG 1

Vilken form har poolen?

Vilken form och förutsättningar har poolen? En rektangulär pool med invändig trappa är kompatibel med samtliga modeller av poolskydd. En pool med stege behöver ha en anpassad trappflik i poolskyddet eller pooltaket. Våra stroppskydd går att få i formsydd modell i samtliga former. Om ni har en romantrapp eller annan form på trappa som överstiger poolens mått anpassas poolskydden efter dessa mått. Våra lamellskydd måttbeställs efter poolen och monteras ovan mark eller i en lamellkista.

STEG 2

Vad har ni för utrymme?

Våra olika poolskydd kräver olika utrymme. Ett stropptäcke spänns med flera stroppar i trallen ca. 30cm från poolkanten runtom. Ett SWG-skydd spänns med tre spännband på vardera kortsida där det krävs ungefär 50cm åt vardera håll. Våra pooltak levereras med 3m långa förlängningsskenor så att hela pooltaket kan skjutas bort från poolen. I dessa 3m är en yta mellan pooltaket och poolen inkluderad.

STEG 3

Olika funktioner

Alla våra pooltäckningar är säkerhetsklassade. Pooltaket är det allra säkraste alternativet eftersom att sektionerna går att låsa och det kapslar in poolen helt och hållet. Pooltaket fungerar även som vintertäckning och ni behöver därför inte ordna en lösning för vinterhalvåret i form av vinterplåtar. Lamelltäcket är motordrivet och ett slimmat alternativ om ni inte vill att poolskyddet ska uppta rymd i trädgården. SWG-täcket har även det en slimmad design och tar minimalt med yta när det är ihoprullat och poolen används. SWG-skyddet har även en vev som gör på- och avtagning enkelt. Ett stropptäcke kräver lite mer handpåläggning vid på-och avtagning när samtliga stroppar ska lotsas och sättas tillbaka.

STEG 4

Dags att välja design

När ni har valt vilken typ av poolskydd ni vill ha så kan ni välja mellan de olika färger som finns bland de olika pooltäckningstyperna. Våra pooltak har dessutom olika höjd som ger både estetik och funktion.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra poolexperter så hjälper vi dig uppfylla dina pooldrömmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter