Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment
Poolguide

8 saker att tänka på när du ska bygga pool

Att bygga pool är ett stort beslut och någonting som hela familjen kommer att ha glädje av i många år framöver. Så, var börjar man? Här listar vi några viktiga punkter att tänka på när du ska bygga pool.

Vilken storlek passar dig?

Poolens storlek påverkas självklart av hur stor tomt du har, men också av faktorer som badbehov och estetik i trädgården. Hur många ska kunna bada samtidigt? Svalkande sommarbad eller motionssimning? Prova att mäta upp olika alternativ hemma i trädgården för att få en känsla av vad som kan passa just dig.

Hitta formen

Formen på poolen ska matcha husets stil och trädgårdens utformning. Kanske är det en tidlös rektangulär variant eller en mjukt rund eller njurformad pool. Hos oss väljer du mellan sex olika poolformer – rektangulär, oval, polygon, njurformad, rund, oval och åttaformad.

Nedgrävd eller ovan mark?

Förutom storlek kan även tomtens markförhållanden påverka placeringen av poolen. En nedgrävd pool smälter in i landskapet, medan en placering ovan mark ofta är mindre kostsam. Om tomten ligger i sluttning kan det vara svårt att gräva ner poolen, däremot går det alldeles utmärkt att delvis gräva ner den.

Vilken pooltyp passar dig?

Det finns nästan lika många olika pooltyper som det finns poolformer. De olika typerna finns även i olika material, som trä, betong, glasfiber och stål. Vi erbjuder åtta olika pooltyper – vinylesterpool, thermopool, träpool, trädgårdspool, stålväggspool, polyfaser, greenline och PP-pool. Vi ger dig möjligheten att installera poolen själv, men självklart kan du också anlita oss för att utföra monteringen.

Välj rätt liner

När du ska välja poolliner är det bra att tänka på tre saker – montering, färg och tjocklek. Ju tjockare poolliner, desto tåligare. För att poolen ska spegla ditt hus och trädgård finns flera olika färger och mönster att välja bland. Om du vill ändra utseende på linern eller om den har blivit sliten är det lätt och smidigt att byta ut den.

Rätt tillbehör gör poolen ännu bättre

Sätt din personliga prägel på poolen med rätt tillbehör. Upptäck inbyggnadsdetaljer, kantsten, trappor och belysning som gör din pool till just din och ger ett harmoniskt och komplett intryck – och bättre badupplevelse.

Första steget mot första doppet

Speciallösning, renovering eller service – oavsett hur dina behov ser ut hjälper vi dig.

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter

Hitta din pool

Designa din egen pool i vår poolkonfigurator eller hitta din favorit bland våra färdiga poolpaket