Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment

Kallbad

Njut av kallbad året runt

Kallbad för ökad välmående

När du kliver ner i en isvak finns ingenting utöver här och nu. För att verkligen kunna njuta behöver allt fokus riktas mot kroppen, andningen och nuet. Vi tror på den kraften och genom Avantopools produkter för kallbad vill vi göra den kraften tillgänglig för fler.

Vad händer i kroppen när du kallbadar?

När du sänker ner kroppen i kallt vatten så kommer du först att uppleva ”kallt-vatten-chocken”. Du kommer börja hyperventilera och dra efter andan. Adrenalinet rusar i kroppen och ditt blodtryck gör samma sak. Din kropp ger dig energi i fall du skulle behöva fly genom att släppa ut glukos och fett i ditt blodsystem. Det kallas fight-or-flight responsen. Kortisol som är ett stresshormon släpps ut och endorfiner ger din hjärna en känsla av eufori. En oslagbar känsla!

Kallbad är bra för återhämtning efter träning, många upplever också att stress och vardagsbekymmer försvinner och därmed sover dem bättre. Kallbad är också bra för det bruna fettet. Den bruna fettvävnaden sitter vid nyckelbenet och finns även vid våra stora blodkärl. Det bruna fettet har som uppgift att alstra värme vilket det gör genom att förbränna fettsyror och glukos.

Hanki

Kinos

Tekniska specifikationer

Lättare och mer flexibel!


Utan vatten väger Hanki bara 39 kilo, det gör att poolen är lika enkel att flytta som att använda. Den får plats i stort sett var du än vill placera den och det enda underhållet som krävs är att byta vattnet regelbundet. gör genom att förbränna fettsyror och glukos.

Hanki kommer med en extern kylanordning och kopplas precis som vattenslangen enkelt in med snabbfästen. Det är enkelt att själv kontrollera temperaturen där kylanordningen kyler ner vatten med cirka 5 °C i timmen hela vägen ner till +4 °C. Tack vare effektiv isolering är Hanki energieffektiv och genom välja till ett extra poolöverdrag minskar energikonsumtionen ytterligare. Så länge kylanordningen är påkopplad cirkulerar vattnet så att det hålls fräscht. Vi rekommenderar att byta av vatten med 1–3 dagar mellanrum beroende på användning. Används poolklor kan vattnet återanvändas upp till 7–14 dagar.

 

Tillgängliga färger

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra poolexperter så hjälper vi dig uppfylla dina pooldrömmar!

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter