Frågor & svar

Pooltäckning

Skydda din pool för ett hållbart poolliv

Många fördelar med pooltäckning

Det finns många fördelar med att ha ett bra poolskydd. För det första minskar kostnaden och tiden det tar att värma upp poolen. För det andra minskar avdunstningen av klor och därmed minskar behovet av kemikalier. För det tredje så håller det poolen ren från smuts och löv.  Alla våra pooltäckningsalternativ är säkerhetsklassade. Enligt svensk lag är du skyldig att ha ett säkerhetsklassat skyddstäcke eller staket runt ditt poolområde.

Våra olika poolskydd

Med ett poolskydd går det snabbare att värma upp poolen vilket gör att kostnaden för uppvärmning minskar. Tack vare poolskyddet minskar även avdunstningen av klor vilken även minskar behovet av kemikalier. Vi på Svenska Pool & Spa har tre olika poolskydd i vårt sortiment – lamelltäcke, stroptäcke och SPS Säkerhetstäcke.

Fokus på lamellskydd vid rektangulär pool

Lamelltäcke

Lamelltäcke är det mest diskreta alternativet när det kommer till pooltäckning. Lamelltäcket glider ut på vattenytan, styrs via nyckelbrytare och minskar vattenavdunstning och värmeförluster i din pool. Lamellerna minimerar också förbrukning av poolkemikalier.

LAMELLTÄCKE

 

Grått stropptäcke över pool på tegelterass

Stropptäcke

Ett stropptäcke är ett enkelt och säkerhetsklassat poolskydd som spänns fast med gummistroppar. Det finns rostfria dolda fästen som tillval som sjunker ner i altanen och minskar snubbelrisken. Stropparna fästs i öljetterna med ungefär 60cm mellanrum.

Stropptäcke

SPS säkerhetstäcke SWG Safety Cover

SPS Säkerhetstäcke

Vårt alldeles egna säkerhetstäcke är ett säkert och stilrent säkerhetsskydd för poolen som är enkelt att spänna fast. SWG Safety Cover håller poolen ren från löv och smuts och panelerna är försedda med dräneringshål så att regnvatten kan rinna undan.

SPS säkerhetstäcke

Tips – Ska du köpa pooltäckning?

När det kommer till pooltäckning kan man välja mellan pooltak och poolskydd. Hur vet man vilken man ska välja? Vi tipsar om fyra saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa pooltäckning – form, utrymme, funktion och design.

HUR VÄLJER MAN POOLTÄCKNING?

Vilka pooltak kan man välja mellan?

Med ett poolskydd går det snabbare att värma upp poolen vilket gör att kostnaden för uppvärmning minskar. Tack vare poolskyddet minskar även avdunstningen av klor vilken även minskar behovet av kemikalier. Vi på Svenska Pool & Spa har flera olika pooltak som ni kan välja mellan.

Vy ovanifrån över pooltaket Aurora i stor trädgård

Aurora

Aurora är en bekväm och praktisk modell med halvrund form. Taket är motståndskraftigt mot olika väderförhållanden och hjälper till att hålla poolen ren. En anpassad skenstruktur gör höljet enkelt att stänga och öppna.

AURORA

 

Vy högt ovanfrån över pooltaket Ellipse

Ellipse

Taket Ellipse har en intressant linje med en distinkt och delikat form. Designen är modern och elegant vilket gör din trädgård attraktiv. Alla tätningar är tillverkade av gummi som är resistent mot UV-strålning och poolkemikalier.

ELLIPSE

Pooltaket Galaxy över pool på stor terass vid grått hus

Galaxy

Tack vare den förstärkta XL-profilen består varje modul av endast två stödprofiler vilket tillför både design och enkelhet. Galaxy har den lägsta profilen i vårt sortiment och den minsta modulen är bara 16 cm hög.

GALAXY

Pooltaket Meridian över rektangulär pool

Meridian

Pooltaket Meridian är definitionen av lyx och komfort i ett. Meridian är ett attraktivt pooltak där du har möjlighet att justera höjden efter behov. Pooltaket har en lyxig design där du bekvämt kan röra sig runt i poolen.

MERIDIAN

 

Pooltaket Prestige över pool på stort trädäck

Prestige

Pooltaket Prestige är vårt mest populära pooltak med en mellanhög profil. Taket har en funktionell design som gör att det går att bada utan att profilen skymmer för mycket sikt i trädgården.

PRESTIGE

Pool med pooltaket Umbra på stort trädäck med vitt hus

Umbra

Med sin moderna, låga profil ger Umbra ett diskret intryck och skapar ett lugn med sin slimmade design. På så sätt smälter taket in och skapar en harmonisk känsla över hela poolområdet.

UMBRA

Profilbild på Christian Orselius, butikschef Svenska Pool & Spa i Motala

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra poolexperter så hjälper vi dig uppfylla dina pooldrömmar!

KONTAKTA OSS SKICKA OFFERTFÖRFRÅGAN