Frågor & svar

Tillbehör

Våra spabad levereras komplett med lock och trappa. Förutom dessa attiraljer finns det andra tillval som kan förfina ditt spaområde.

När du köper ett spabad så finns det även en hel del olika tillbehör du kan välja till. Vi på Svenska Pool & Spa erbjuder vi bland annat, spalock, spafrog, saltbrominator, locklyft, wifi och ljud.

Skönare bad

Till de flesta av våra spabadsmodeller är det möjligt att välja till saltvattenpaket. Vattnet blir mjukt och lugnande och samtidigt krispigt energigivande. Spabad med saltvatten kräver mindre handpåläggning när det kommer till kemikaliehantering. Det blir enklare för dig att hålla vattnet klart och rent. Det är fördelaktigt för den som är känslig mot klor att välja ett saltvattenspa eftersom att brom inte irriterar hud och ögon i samma utsträckning som klor kan göra.

Gecko In.Clear

Gecko In.Clear saltbrominator installeras i ditt spabad och In.Clear- systemet håller koll på bromhalten i vattnet. Om bromhalten blir för låg/hög indikeras detta i displayen. Det salt som används som desinficering heter bromsalt. Det fungerar som så att bromintatorn frigör bromin (naturligt fritt klor) i två processer. Den ena processen kallas underhåll och den andra kallas boost. Boostfunktionen gör att mer bromin frigörs när man badar och denna aktiveras automatiskt om jetpumparna är aktiverade i mer än 5 minuter för att kompensera behovet.

Funktion

Spafrog verkar genom en kombination av brom och mineraler. När vattnet flödar genom systemet renas och desinficeras det och blir friskt. Doseringsnivån bestämmer du på brom- och mineralpatronerna som är placerade i spafrogbehållaren i spabadet. Dessa patroner byts ut efter ett visst tidsintervall. Dessa patroner finns i butik eller vår webshop.

Byta patroner

Den gula patronen bör bytas en gång i månaden och den blåa patronen bör bytas var fjärde månad. Det är viktigt att balansera samtliga vattenvärdena till rekommenderade nivåer vid byte av patronerna för optimal verkan. Patronerna kan anpassas så att de uppfyller dina specifika behov för spavattenskötsel.

 • Stäng av strömmen
 • Skruva loss locket till Spafrog-patronerna
 • Lyft upp patronerna ur spabadet genom att trycka hållaren nedåt och vrida moturs.
 • Avlägsna använda patroner genom att pressa ut botten genom öppningen baktill på hållaren.
 • Den gula patronen ska vara längst ner och den blåa ovanpå.
 • Sätt tillbaka patronhållaren genom att sätta ner den i hålet och vrida medurs
 • Skruva tillbaka locket till Spafrog-patronerna
 • Koppla på strömmen

En tveklös fördel med denna modell är den utökade möjligheten att använda ert spabad även på kallare och vinterdagar när vinden piskar. Den invändiga höjden kan fås upp till 2,25 m, vilket gör att du kan röra dig fritt under taket. Det går att anpassa dimensionerna efter dina behov.

 • Komfortskenor, 20 mm, (aluminium)
 • Sektionslåsning med nyckel
 • Skjutbar dörr på valfri sida
 • Förlängningsskenor 300 cm ingår
Fokus på spabad under area spatak
Vy över area spatak över spabad
Animering över area spatak

Modeller

Vi har flera olika modeller av locklyft. Vilken som passar er beror på placering av ert spabad samt om ni väljer att bygga in spabadet i altan eller ställa det på marknivå i sin enkelhet.

Locklyft till spabad med grönt lock

Locklyft Universal Nedsänkt

Underlättar hanteringen av locket för en smidig och enkel användning. Denna modell passar bra om spabadet är tänkt att sänkas ner eller byggas in.

Locklyft Universal till spabad

Locklyft Universal

Denna modell passar både till runda spabad och spabad med raka sarger.

Locklyft Pro Extra till spabad

Locklyft Pro X-tra

Denna modell passar till spabad med raka sarger. Perfekt för smidig hantering av ditt spalock.

Locklyft Pro till spabad med rött lock

Lockflyft Pro

Denna modell passar till spabad med raka sarger.

På valfri våglängd

Varför ska bara Näcken få sitta i badet och spela musik? Nu kan du bjuda in Lady Gaga, Beethoven eller Elvis till ett dopp. För att alla sinnen verkligen ska få sitt har vi skapat möjlighet att lägga till ett högkvalitativt ljudpaket. Du gör ditt tilläggsval när du beställer ditt spa, så ser vi till att det är installerat och klart vid leverans. Med ljudanläggning sätter du rätt våglängd på stämningen i baljan från början. Upplevelsen  blir total.

Med Premium Soundsystem ingår en kraftfull subwoofer och två stycken transducers som gör hela badet till en resonanslåda. En teknik som gör att musiken både hörs och känns.

Profilbild på Christian Orselius, butikschef Svenska Pool & Spa i Motala

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra spabadslexperter så hjälper vi dig uppfylla dina spabadsdrömmar!

KONTAKTA OSS SKICKA OFFERTFÖRFRÅGAN