Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment

Vattenvårdsguiden del 3

Vattenmätning och underhåll

I de föregående artiklarna har vi gått igenom vattenvärden samt olika dessinfektionsmetoder för ditt spabad. Du hittar dessa artiklar här. Näst på tur gäller det att veta hur man på bästa sätt håller reda på dessa värden samt vad de indikerar. Att mäta sitt vatten kan man göra på olika sätt och du är alltid välkommen till din närmaste butik för rådgivning.

Teststickor

Teststickor mäter pH-värdet, klor eller bromvärdet samt alkaliniteten i vattnet. Varje förpackning innehåller 50 st teststickor. Det är enkelt att mäta med teststickor, men olika fabrikat har olika tillvägagångsätt för att ge rätt värdeåtergivning på stickan. Så här fungerar det i korthet, men läs alltid på förpackningen vad som gäller för just din produkt.

  • Doppa stickan i vatten
  • Skaka av vattnet försiktigt
  • Vänta några sekunder
  • Jämför stickan mot färgskalan

Digitala testinstrument

På Svenska Pool & Spa jobbar vi främst med digitala testinstrument. Dessa är mycket exakta mätinstrument och passar dig som vill ha den bästa testutrustningen. Med dessa kan du enkelt mäta och analysera pH-värde, alkalinitet, klor och cyanursyra. Mätresultatet ger dig information om vad du behöver justera för att hålla ett balanserat badvatten. Vissa modeller är också utrustade med Bluetooth och kan kopplas till din smartphone.

Hitta rätt mätinstrument till ditt spabad

Kolla in vår webbutik eller kom in till din närmaste butik så hjälper vi dig.

Vattenanalys hos oss

Skulle du mot förmodan inte få tillräcklig balans på ditt vatten med verktyg ovan kan du alltid komma in till din närmaste butik och göra en professionell vattenanalys. Då testar vi ditt vatten på några minuter och kan därefter ge dig en komplett sammanställning och åtgärdsplan. Ta med dig lite vatten i en ren behållare till din återförsäljare – det räcker med några centiliter.

Filter som funkar

I filtret samlas sånt som inte hör hemma i spabadet – smuts, kalk, organiska partiklar, hudrester och kosmetika. Och där det finns smuts av olika slag, samlas även bakterier. Ett rengjort filter ser till att vattnet i ditt bad är fräscht och klart. Beroende på hur ofta du badar behöver du rengöra filtret minst en gång i månaden, och det är en bra idé att byta filter minst 1 gång per år. Nedan hittar du mer information om filter, hur du byter och rengör det.
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter