Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment

Poolvårdsguide del 3

Vägen till kristallklart vatten

I de föregående delarna av vår poolvårdsguide har vi gått igenom grundstenarna gällande vattenvård för din pool. Att ha korrekta vattenvärden och korrekt desinfektion är grundläggande för en trivsam badmiljö och för poolens hälsa. I denna del av vår poolvårdsguide går vi igenom hur du alltid uppnår kristallklart vatten i poolen.

Poolens vatten är en komplex miljö som behöver förstås av dig som poolägare. Men inget att oroa sig för, vi finns för att göra denna resa enklare. Poolvatten är otroligt känsligt för smuts och organiska ämnen. Därför är algförebyggning och flockning två begrepp som kommer vara avgörande gällande utseendet i ditt poolvatten.

Algförebyggning

Algtillväxt i poolvattnet är ett vanligt problem och kan påverkas av flera faktorer. För att förhindra att alger tar över och skapar en oönskad miljö är det viktigt att förstå dessa faktorer och vidta åtgärder för att kontrollera dem. Här är några vanliga faktorer som gynnar algtillväxt: Värme och solstrålning, hög fosfathalt, felaktigt pH-värde och näring från smuts eller dålig genomströmning. Oftast återfinns alger på platser där solen skiner mest eller där vattnet har begränsad cirkulation, som kanter och hörn. För att förebygga algtillväxt och hålla poolvattnet klart och friskt, används algmedel. Algmedel är kemiska tillsatser som är utformade för att förhindra och bekämpa alger. Algmedel fungerar på ett förebyggande sätt genom att hindra alger från att föröka sig. De appliceras regelbundet enligt tillverkarens anvisningar för att upprätthålla en hälsosam balans i poolvattnet. Det är viktigt att välja rätt typ och mängd algmedel beroende på poolens storlek och behov.

Flockning

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter