Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment

Håll spabadets filter i topptrim

Spabadets filter ser till att vattnet i ditt bad är fräscht och klart. I filtret samlas nämligen sånt som inte hör hemma i spabadet – till exempel smuts, kalk, organiska partiklar, hudrester och kosmetika. Och där det finns smuts av olika slag, samlas även bakterier. För bäst badupplevelse är det alltså god idé att hålla filtret rent och i topptrim.

Ett rent filter håller längre

Vi rekommenderar att du rengör filtret minst en till två gånger i månaden. Är du en flitig badare kan det behövas rengöring varje vecka. Om du bytt vatten i spabadet är det läge att rengöra det några gånger i veckan den första tiden. Ett filter som rengörs regelbundet håller längre, ger fräschare vatten – och skönare bad.

Här hittar du rätt produkter för ditt filter

Rengör på rätt sätt

Smuts, fett, hudrester och andra partiklar samlas i filtret och sätter på sikt igen det, om det inte rengörs. Det är viktigt att rengöra på rätt sätt och med rätt produkter. Att bara rengöra med vatten räcker oftast inte eftersom vatten inte biter på fettet. Att skölja med trädgårdsslangen är ofta enkelt och nära till hands, men det är långtifrån alltid vattenstrålen tar hela vägen in mellan filtervecken. Att sträcka sig efter högtryckstvätten är inte en effektivare lösning – kraften i högtrycksstrålen går hårt åt filtret och förkortar dess livslängd avsevärt.

Gör så här

  • Plocka ur filterpatronen
  • Skölj av lös smuts och partiklar med Water Wand som monteras direkt på din trädgårdsslang.
  • Spreja Spa Filter Cleaner från topp till botten och låt verka i 5 minuter.
  • När skummet har lagt sig sköljer du av patronen grundligt med Water Wand.
  • Nu är filtret redo att leverera fräscht badvatten!

Byt filter när det behövs

Ett filter i ett spabad som används 1-2 gånger i veckan håller ungefär ett år, badar du oftare än så kan det vara bra att byta filter varje halvår. Är du riktig spaentusiast och badar flera gånger i veckan, eller varje dag, bör du byta filter varannan månad.
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter