Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment

Automatiska system

Koppla av och låt pooltekniken göra jobbet

Vill du minska underhållsarbetet i din pool?

Att ta hand om sin pool kräver tid och ihärdigt arbete. För att minska det manuella arbetet har vi på Svenska Pool & Spa tagit fram ett brett sortiment och kunskap kring poolteknik som hjälper dig att förenkla skötseln av poolen. Dessutom jobbar vi med olika tillbehör som gör underhållningen av poolen enklare och problemfritt.

Hur fungerar automatiska doseringssystem?

Att koppla in ett automatiskt doseringssystem är det första steget till ett enklare poolägande. Våra system arbetar kontinuerligt för att mäta och justera poolkemikaliernas nivåer i vattnet. Detta eliminerar behovet av manuell dosering och säkerställer att klor och pH hålls inom optimala intervall. Det resulterar i ett mer stabilt och balanserat poolvatten där risken för över- eller underdosering undviks. Dessutom anpassar systemen sig till förändringar i poolens temperatur och badfrekvens. Detta är särskilt användbart vid varierande väderförhållanden eller under perioder av intensiv poolanvändning. Automatiska doseringssystem finns för pooler med både klor och saltvatten.

Full automatik

Vill du koppla av när du kommer hem? Låt då helautomatiken göra jobbet. Alla våra doseringssystem kan uppgraderas till helautomatiska system genom att koppla in olika tillbehör och på så sätt få en pool som kräver minimalt underhåll och tid. På Svenska Pool & Spa har vi tagit fram ett paket av tillbehör som tillsammans med ditt doseringssystem gör poolen helautomatisk. Du kan självklart också välja att endast installera någon eller några av dessa tillbehör. Nedan går vi igenom de olika tillbehören samt vad de bidrar med.

Automatisk backspolning

Sandfiltret i poolen behöver backspolas regelbundet för att säkerhetsställa att allt skräp och partiklar försvinner. Genom att installera en Besgo ventil och luftkompressor behöver du inte längre göra jobbet manuellt.

Nivåvakt

Med en nivåvakt får du automatisk vattenpåfyllning i poolen. En nivåvakt fungerar som en sensor som kontinuerligt övervakar vattennivån i poolen. Dess huvudsakliga syfte är att förebygga att vattennivån inte sjunker till farligt låga nivåer. När sensorn registrerar att vattennivån har sjunkit under en förinställd nivå, aktiveras en mekanism för att fylla på poolen automatiskt.

Flödesmätare

Flödesmätaren som namnet säger mäter vattenflödet i poolen och justerar den vid behov. Med en flödesmätare monterad på ditt system blir filtreringen avsevärt optimerad och det ger dig både renare vatten och besparingar på ström och poolkem.

Automatisk flockning

Flockningsmedel är en av de största hjälpredorna för kristallklart vatten i poolen. Med en flockningspump behöver du inte längre tänka på detta. Pumpen distribuerar små mängder flockningsmedel i poolen kontinuerligt för att på så sätt alltid få bort smutspartiklarna.

Variabel pump

Cirkulationspumpen cirkulerar vattnet genom filtersystemet, blandar kemikalierna i poolen samt rengör vattnet för att hålla det rent. Traditionella On/Off pumpar körs kontinuerligt vid maximal prestanda då de endast har en hastighet. Genom att i stället ha en varvtalstyd pump får pumpen själv anpassa hastigheten efter behov. Detta leder till minskad belastning på installationen samt en mycket energieffektivare pump.

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter