Skräddarsydd drömpool
Snabb leverans
Brett poolsortiment

Stålväggspool

Stålväggspoolen är en utmärkt poolkonstruktion med ett tilltalande pris, du får mycket pool för pengarna!

Varför ska jag välja en stålväggspool?

Stålväggspoolen har varit enastående populär sedan 1970-talet och finns i tre utföranden: rund, oval och åttaformad. Poolen kan grävas ner eller monteras ovan mark. Formen består av 0,6mm galvad och lackerad plåt för pooler med 120cm djup och 0,8mm plåt för pooler med 150cm djup. Några av modellerna är helt självbärande men oavsett vilken modell ni väljer så är de enkla att montera. Den ovala och den åttaformade poolen kräver två personer för att monteras.

Material

Rund

Stålväggspoolen säljs i komplett paket med stålvägg, liner, sandfilter med toppventil, anslutningar, sand, stege, bräddavlopp och inlopp, bottenskyddsmatta och det du behöver för att montera ihop en fungerande pool med cirkulation.

Oval

Det ovala paketet bör kompletteras med 2st 50mm tjocka reglar av tryckimpregnerat trä till poolens långsidor samt lämpligt isoleringsmaterial (frigolit) om ni vill ha poolvärme som tillval. Den ovala modellen behöver stödmurar längs långsidorna.

Oval/Åtta

Poolpaketet levereras komplett med skimmer inlopp, slangpaket, kopplingar, filteranläggning sand, stege och det du behöver för att koppla ihop en fungerande pool med cirkulation.

Rund

Den runda formen har varit en klassiker sedan 70-talet som är enkel att montera och passar perfekt på begränsade ytor.

Oval

Den ovala formen ger ett mjukare intryck än den traditionellt rektangulära poolen. Denna modell behöver stödmurar längs långsidorna och kan monteras såväl ovan som nedan mark.

Rund

Åttan har en snygg design som ger böljande former i din trädgård. De fina radierna är lätta att harmonisera med. En stödkonstruktion för poolens midja medföljer.

Markarbete

Rund

Marken under poolen ska vara naturlig mark och den måste vara packad och paddad. Ska ni gräva ner poolen behöver utschaktningen genomföras enligt samma mått som poolens diameter plus en extra arbetsmån omkring 50cm. Totalt behöver alltså utschaktningen vara 1m större på längden och på bredden. Poolen har en självbärande konstruktion.

Oval

Den ovala stålväggspoolen måste grävas ner minst 1/3 i marken eller stöttas upp. Byggnadsarbetet består av att schakta ur grunden, gjuta en armerad bottenplatta samt anlägga stödmurar för poolens långsidor. Den armerade betongplattan bör vara minst 1dm tjock och absolut jämn och vågrät. Poolens båda raka väggar ska stödjas av två stödmurar. Dessa muras upp på den armerade betongplattan och förbinds med bottenplattan med armeringsjärn. Hålblocksstenar på 24cm rekommenderas som sedan fylls med mager betong. Det ska vara 50mm mellan stödmur och stålvägg.

Åtta

Den åttaformade stålväggspoolen måste grävas ner minst 1/3 i marken. Till poolstommen följer en stödkonstruktion till poolens midja av balkar som monteras ihop och förbinds i bottenplattan. Denna stödkonstruktion monteras i ett dike som förberetts i bottenplattan. Diket fylls sedan med jord och gjuts fast med betong. Det är väldigt viktigt att stöden blir lodräta.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra poolexperter så hjälper vi dig uppfylla dina pooldrömmar!

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som att du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn än.

Bläddra bland produkter