POOL & SPASKOLAN

Del 1: Vinterstängning

En viktig del för att slippa få en grön pool är att göra sin vinterstängning på rätt sätt.

En av de kritiska punkterna är att inte stänga sin pool för tidigt. Din pool ska ligga runt 10 grader eller under för att inte kemikalierna ska förbrukas, förbrukade kemikalier ger en grön pool och  skapar en jobbig vårstart.

Om vädret är varmt i ditt område, kanske du tror lite för mycket på dina kemikalier. Tro det eller ej, att stänga din pool för säsongen borde inte handla om bekvämlighet; det borde verkligen handla om timing. Om du stänger din pool för tidigt kommer de vinterskyddskemikalier som du har lagt i din pool ofta inte att vara kvar i poolen när våren närmar sig. Anledningen är att dina poolkemikalier förbrukas mycket snabbare vid varmare temperaturer jämfört med kallare temperaturer. Detta kan i sin tur orsaka algblomningar och en grön pool. För att inte tala om att det också kan förlänga din våröppning och rengöringstid på grund av allvarligt ohygieniskt poolvatten. Med osanitära poolvattenförhållanden för nästa poolsäsong har du två alternativ: 

  • Tappa ut allt ditt poolvatten och fylla på det med färskt rent vatten

  • Öka mängden kemikalier.

Båda alternativen kan dock vara kostsamma och detta är en situation som vi vill hjälpa dig att undvika. Om vädret i ditt område fortfarande är varmt och kommer att fortsätta att vara varmt är det bättre att hålla din pool öppen och underhålla den normalt.

Du kan stänga din pool när vattnets temperatur förblir konsekvent runt 10 ° . Tänk på att proceduren för att stänga din pool för säsongen skiljer sig mycket från vanligt poolunderhåll. Med det sagt så är det inget fel i att stänga sin pool själv.

Man ska alltid börja med att justera Ph-värdet, Ph-värdet är det absolut viktigaste för att poolen ska fungera utan problem, ett bra värde på Ph är 7,2-7,6.

Innan du sänker vatten nivån så lös upp en dos chockklor i en hink med ljummet vatten och sprid det jämt i poolen, se till att cirkulationen är igång städa även ur poolen.  Avvakta någon timme  innan du sänker vatten nivån till c:a 10 cm under inloppen. Töm hela systemet på vatten, dammsug gärna alla rör så det inte finns vatten kvar någonstans i systemet, lägg med fördel gärna i vinterfit när du är klar.

OBS: Det kan finnas andra riktlinjer beroende på pooltyp och kontrollera gärna med din poolleverantör.

Allt kem för vinterstängning hittar du i våra butiker

eller här i webbutiken

Nyhetsbrev

Hjälp

Butiker

För kontaktuppgifter och öppettider klicka på din stad

Betalningsalternativ

Leverans

Trygg e-handel

©2019 Svenska pool & spa

  • Facebook
  • Instagram