POOL & SPASKOLAN

Del 2: pH och Alkanitet

Du håller väl koll på ditt pH värde?

Din pool/spa kräver tillsyn för att fortsätta fungera felfritt och skänka glädje under många år framöver.

 

Visste du att vattnets pH värde och alkalinitet är de viktigaste parametrarna att hålla koll på för ett säkert och behagligt badvatten?

Total alkalinitet (TA) är ett mått på mängden alkaliska ämnen i vattnet. Total alkalinitet (TA) bör normalt hållas på ca 60 – 120 ppm (mg/l) och testas en gång i månaden.

Om vattnet har en låg alkalinitet blir vattnet aggressivt och kan ge snabba pH svängningar, skada poolens komponenter, ge röda ögon och orsaka hudirritation.

Om ditt vatten har ett högt värde kommer du få problem med ett svårjusterat pH värde och det kommer leda till bland annat grumligt vatten, kalkutfällningar, röda ögon och hudirritation.


Ett balanserat vatten ger kloret möjlighet att verka medan ett surt vatten med tid skadar både komponenter, slemhinnor, ger röda ögon och irriterad hud. Ett allt för basiskt vatten tar bort klorets funktion med ca 80% vid pH-värde 8 jämfört med pH-värde 7.


Det finns en bra produkt som hjälper dig dosera dina kemikalier i rätt ordning och vid rätt tidpunkt. Blue Connect mäter regelbundet ditt vatten och skickar notiser till din mobiltelefon om något behöver åtgärdas. Blue Connect mäter vattnets desinfektionskraft (ORP) som är mer tillförlitligt än att mäta det vanliga fria kloret. Desinfektionskraften är ett mått på hur benäget ditt badvatten är att eliminera bakterier eftersom att det tar hänsyn till det aktuella pH värdet.

Blue Connect + mäter med sin ”4-in-1”-sensor vattenvärden och temperatur i din pool, helt automatiskt via din smartphone!

Mätaren skickar uppmätta data flera gånger om dagen vid Sigfox-nätet. Omedelbara mätningar kan när som helst utföras via Bluetooth.

Datan kan du se i Blue Connects kostnadsfria app som du har tillgång till var som helst, via surfplatta eller telefon. Notiser skickas till dig när åtgärder krävs.

Blue Connect hittar du i våra butiker

eller här i webbutiken

Nyhetsbrev

Hjälp

Butiker

För kontaktuppgifter och öppettider klicka på din stad

Betalningsalternativ

Leverans

Trygg e-handel

©2019 Svenska pool & spa

  • Facebook
  • Instagram