Thermopool

Thermoblockpoolen är ett bra val för dig som vill bygga själv och är lite händig. Poolen är enkel att bygga, har lång livslängd och en fantastisk värmeisolation (k-värde 0,29). Den kan placeras helt eller delvis nedgrävd, eller fristående ovan mark. Thermoblockpoolen är därför ett utmärkt val till sluttande tomter eller de fall då man vill bygga in poolen i altanen.

Varför ska jag välja en thermopool?

Isolationsförmågan utklassar andra typer av pooler. I och med att värmen hålls lite längre förlängs din poolsäsong och uppvärmningskostnaden av poolen reduceras. Tillsammans med en värmepump och ett pooltak kan du bada under stora delar av året.

Thermoblocken gör poolbyggandet enkelt. Tack vare en välbeprövad konstruktion sätts blocken snabbt och lätt ihop. Poolstorleken är flexibel och anpassas efter dina önskemål eller trädgårdens förutsättningar.

En av de detaljer som mest påverkar poolens utseende är linern (poolduken). Det finns ett flertal färger att välja mellan. Linern hängs i när betongen har härdat och går att byta ut senare om du vill förnya utseendet på din pool.

Animering av exempel på en thermopool

Hur fungerar det?

Att bygga thermoblockpoolen klarar du själv om du är händig. Det går även att delvis eller helt köpa tjänsten av oss. Om du väljer att bygga själv så följer en manual.

Först gjuts en platta med isolering och armering. Därefter monteras armeringsjärn och thermoblocken staplas på varandra. Bräddavlopp, belysning och inlopp monteras in i thermoblocken under tiden och limmas med fogskum. Innan gjutningen monteras linerlist runt hela stommen och hela poolen ska stöttas upp runt om innan det är dags att gjuta poolväggarna. När formen är gjuten så återstår eventuell montering av trappa och därefter hängs linerduken.

Storlekar: 3×6  3,5×7  4×8  5×10