Frågor & svar

Pool & Spa skolan

Att äga en pool eller ett spabad kan ibland kännas krångligt och utmanande, det behöver det inte vara! Pool & Spa skolan är framtagen just för att förenkla vardagen för alla pool- och spaägare. Nedan kommer du hitta information kring skötsel, underhåll, problemhantering och mycket mer. Dessutom ger vi extra tips kring kemikalier, produkter och servicedelar så att du alltid jobbar med rätt produkter.

Alla artiklar

Vitt hus med stor uteplats med pool, matgrupp, solstolar och parasoll
Poolskolan

Poolvårdsguide del 5

Vanliga frågor och problem med poolvatten.
Denna guide går igenom de 6 vanligaste problemen poolägare stöter på i sin pool, samt hur de på bästa sätt åtgärdas. Vi ger även tips på hur du enkelt kan förebygga vissa problem.

Läs mer »
Dolphin by Maytronics poolrobot vid poolkanten
Poolskolan

Poolvårdsguide del 4

Rengöring av poolbassängen är en avgörande del av poolskötseln för att säkerhetsställa en frisk och inbjudande badmiljö. Våra rengöringstips kommer förhoppningsvis göra livet som poolägare både enklare och smidigare.

Läs mer »
Kvinna vid poolkanten blickar ut över trädgården
Poolskolan

Poolvårdsguide del 3

Vägen till kristallklart vatten.
Poolvatten är otroligt känsligt för smuts och organiska ämnen. Därför är algförebyggning och flockning två begrepp som kommer vara avgörande gällande utseendet i ditt poolvatten.

Läs mer »
Blå polliner i poolvatten
Poolskolan

Poolvårdsguide del 2

Hur vill du hålla ditt poolvatten rent? Regelbunden desinfektion är otroligt viktigt för att säkerställa en hygienisk badmiljö i poolen. Likaså att välja rätt metod för just dig och din pool.

Läs mer »
Poolskolan

Poolvårdsguide del 1

Det finns fyra vitala värden som du som poolägare behöver känna till och vara uppmärksam på. Denna guide går igenom värdena, hur de vara i din pool samt vilka produkter som hjälper till att hålla balansen.

Läs mer »
Poolskolan

Backspolning av poolen

Regelbunden backspolning av sandfiltret i ditt poolsreningsverk är en av grundstenarna till en välhållen pool och inbjudande badvatten.

Läs mer »
Person i morgonrock vid vintrigt spabad. Handen rör vid vattenytan.
Spaskolan

Vattenbyte i spabad

Hur ofta behöver man byta vatten i spabadet? Antalet beror på hur mycket spabadet används, underhållet och vilken typ av rening du använder.

Läs mer »
Man i spabad på brygga spanar ut över havsutsikten
Spaskolan

Vattenvårdsguiden del 3

Rätt testinstrument är nyckeln till lyckad underhållning av vattenkvaliteten i ditt spabad. Hur skiljer sig dessa åt och vilken ska jag använda?

Läs mer »
Spaskolan

Vattenvårdsguiden del 2

Allt du behöver veta om desinfektion i spabadet. Vilka de olika desinfektionsmetoderna och hur skiljer sig dessa åt? Vilket ska jag välja till mitt spabad?

Läs mer »