Frågor & svar

Poolvårdsguide del 4

Rengöring av poolen

Denna del av vår poolvårdsguide fokuserar på underhållet av själva bassängen. Rengöring av poolbassängen är en avgörande del av poolskötseln för att säkerhetsställa en frisk och inbjudande badmiljö. Våra rengöringstips kommer förhoppningsvis göra livet som poolägare både enklare och smidigare.

Håll poolfiltret i toppskick

Poolens filteranläggning är högst ansvarig för poolens välmående och behöver därför underhållas regelbundet. Har du ett sandfilter behöver sanden bytas ut vartannat år. Vi rekommenderar alltid att istället byta till AFM Filter Glas. AFM® är ett aktiverat och bearbetat grönt glas som, jämfört med sand, har flera fördelar. Dels behöver den aldrig bytas ut samt att den förbättrar filtreringskapaciteten med mer än 30%.

Har du ett patronfilter behöver dessa rengöras och bytas regelbundet. Vid rengöring av både patroner och sand används filterrengöringsmedel.

Få bort grov smuts från poolen

Grov smuts är skadligt för bassängen samt försämrar effektiviteten i poolens reningssystem. Därför är rätt verktyg för rengöring av poolen av A och O när det handlar om poolskötsel. Den grövsta smutsen tas enklast bort med en ytvattenhåv eller bottenhåv.

För poolens väggar och botten är bottensug eller poolrobot det effektivaste. Läs mer om våra poolrobotar och vilken som passar dig och din pool bäst.

Rengöringsmedel för poolen

Då och då kan bassängen behöva få lite extra kärlek. Fettränder kan ibland uppstå av olja eller fetter. Dessa tas enklast hand om med en kantsvamp och Delphin Cleaner Gel.

Kalkavlagringar och intorkade beläggningar vid poolens väggar och botten är också förekommande. Detsamma gäller för dessa, en kantsvamp och Delphin Poolrent tar enklast hand om problemet.